Coaching  

Coaching is een vorm van begeleiding met als basis evenwaardigheid en samenwerking. Als transformationeel coach geef ik je inzicht in je (belemmerende) gedachten en overtuigingen, patronen, strategieën en blinde vlekken, die invloed hebben op jouw gedrag en jouw gevoel. Door dit inzicht krijg je ruimte om nieuwe mogelijkheden en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Soms moet je eerst even stilstaan, om weer (anders) in beweging te kunnen komen. Welke stap je ook wilt zetten, je kunt alleen leren en groeien door iets te doen wat je (nog) niet kunt. Hier is veel lef en durf voor nodig. Durf om het onbekende in te stappen zonder vooraf te weten wat de uitkomst zal zijn. Als kind heb je van nature alles meegekregen, maar ben je gaandeweg weer veel verloren. Heb het lef om jezelf te heroveren en het heft in eigen handen te nemen. Hierdoor neem je eigenaarschap over je eigen leven!

 

Coachingssessie of -traject

Een transformationeel coachingsgesprek kan prima een éénmalig gesprek zijn omdat een sessie meestal voldoende informatie oplevert waarover je kunt nadenken en die je kunt inzetten in de periode daarna.

Soms is een coachingstraject wenselijk en dan begin ik altijd met een intakegesprek. Hier bespreken we wat jouw coachvraag is en kijk ik hoeveel gesprekken ik denk nodig te hebben. Na afloop kijken we samen terug om te bepalen of jij jouw doelstelling hebt gehaald en wat je eventueel nog nodig hebt voor jouw toekomst.

In onderling overleg bepalen we de locatie van ons gesprek. In Het Coachhuis of bij Droom!  en op andere locaties kan ik ruimtes gebruiken. Net zo gemakkelijk kom ik naar een werkplek of maken we een coachwandeling. Via Skype, Facetime of andere mediaomgevingen kunnen we in een tussentijdse of vervolgsessie met elkaar praten.