Goede voornemens, heb jij ze?

 

Goede voornemens, je las het de afgelopen weken overal. Ik doe er eigenlijk niet aan. Simpelweg, omdat ik het onzin vind om me daar druk om te maken. Druk maken om iets wat vaak toch anders loopt dan waar ik me vooraf op had ingesteld. Omdat ik al snel weer in beslag genomen wordt door alle dagelijkse beslommeringen en uitdagingen die telkens weer mijn pad kruisen in mijn leven en waar op dat moment mijn aandacht naar uit moet gaan. Waarom dan toch een blog met zo’n titel hoor ik je denken…

Een bijzonder jaar afgesloten

Het boek van 2016 is dicht, ik hoop dat het in ieder geval een goed en mooi boek voor jou was vol met nieuwe ervaringen en levenslessen en hopelijk met een happy end! Voor mij was 2016 veel bewogen en vol veranderingen.
Ik wil er een aantal met je delen:

 • Het jaar startte zoals ieder jaar in de eerste week met de verjaardagen van twee van mijn drie kinderen. Vijf en zeven werden ze en ik realiseerde me dat we weer een fase verder zijn, het echte zorgen voor is voorbij, ze kunnen al veel zelf en hebben al een hele eigen mening die soms voor hilarische en ook grappige momenten kunnen zorgen. En gut wat hoor ik mezelf vaak praten…
 • De 90e verjaardag van mijn oma. En hoewel ze niet altijd meer alles meekrijgt wat er om haar heen en in de wereld gebeurt, zag ik haar toch zichtbaar genieten van het etentje dat ze gaf met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
 • Op 7 Maart werd ik door de 10e verjaardag van mijn oudste zoon eraan herinnerd dat dat hele kleine baby’tje dat in 2006, 10 weken (!) te vroeg geboren werd en 1669 gram woog, al is uitgegroeid tot een sociale en grote levenslustige vent die één en al spier is en leeft voor voetbal.
 • Ook was er veel muziek in 2016. Drie concerten stonden er op het programma van het orkest waar ik in speel. Een galaconcert, een uitwisselingsconcert in Duitsland en als kers op de taart in december het Top 2000 Winterconcert.
 • Ik behaalde mijn Post-HBO Coachdiploma en kwam tot het inzicht dat ik daar meer mee wilde gaan doen. Door mijn deelname aan een dag over zelfstandige bedrijfsvoering ging mijn sneltrein rijden…
  • Ik besloot in onderling overleg met mijn toenmalige werkgever om mijn (overigens hele leuke) vaste baan te beëindigen;
  • Wilde een eigen bedrijf oprichten op gebied van coaching;
  • En besloot na de zomer de opleiding tot transformationeel trainer èn transformationeel Mediator tegelijkertijd gaan doen.
 • Op 1 augustus werd mijn bedrijf geboren. Het vooraf bedachte bedrijf in coaching werd een bedrijf van een ‘bezige bij‘ in COAching TRaining Inspiratie en MEDIAtion , vertaald in de naam: Abeja Coatrimedia. Een mooie reis startte. Een reis met logo’s, vormgeving, kleuren en hun betekenis. Ik heb ook veel geleerd over het inrichten en hosten van websites en het schrijven van goede leesbare teksten. Maar ik heb ook veel geleerd over mezelf en ben mezelf ook tegengekomen. Het alleen vanuit huis werken valt mij toch zwaarder dan ik vooraf dacht. Ik mis het praatje en het kopje koffie. Ik moet dit nu ‘organiseren’. Ik geloof meer in de kracht van samen dan alleen… Ook de combinatie van twee opleidingen tegelijk doen, een bedrijf starten en runnen en een gezin draaiende houden is een hele uitdaging.

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

De eerste bladzijden van het boek 2017 zijn inmiddels alweer geschreven. Het examen van mijn trainersopleiding nadert al snel en de mediationopleiding is al weer op de helft.
Ik heb me echter dit keer wèl wat voorgenomen voor 2017!
Ik ga door met de reis die ik ben gestart, het verder doorontwikkelen van mezelf, maar vooral  van Abeja Coatrimedia. Ik wil nog meer leven vanuit mijn hart om van daaruit de juiste keuzes te kunnen maken die passen bij de persoon die ik nu ben en waar ik voor sta.

Ik geloof in de interne veranderkracht van mensen. En daarom speel ik graag een rol in de begeleiding van veranderingsprocessen bij anderen. Ik heb ze doorleefd (en niet alleen het afgelopen jaar), weet hoe het kan voelen, wat het met je doet, maar ook wat je ermee kunt! Een prachtig proces waar ik graag even deelgenoot van wil zijn. Hiervan gaat mijn hart sneller kloppen en hier ga ik mee verder in 2017! Ik wens je een goed jaar vol mooie momenten!

Natascha

cropped-Logo_Abeja_519px-4.png

Goede voornemens, heb jij ze?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: